Bart Smulders Fotografie

Bart Smulders


Fotografie is al het grootste deel van mijn leven mijn hobby. Toen ik begon in de jaren 70, uiteraard analoog, fotografeerde ik vooral landschappen en abstracte vormen, mensen fotograferen vond ik maar eng. Ik maakte vooral zwart-witfoto’s  omdat ik die zelf af kon drukken in m’n bescheiden donkere kamer, en dia’s vanwege de mooie kleuren.

De komst van de digitale fotografie vind ik een zegening. Geen 36 opnames per rolletje meer, maar zoveel je geheugenkaart aan kan, niet meer wachten totdat de foto’s ontwikkeld zijn, maar meteen het resultaat bekijken op je beeldscherm. En van de mogelijkheid om de foto’s na te bewerken met bijvoorbeeld Photoshop en Lightroom maak ik ook dankbaar gebruik. Hier en daar wat bijsnijden, of de kleuren wat aanzetten tot het gewenste resultaat.

Sinds een paar jaar werk ik ook met een drone. Dat is een fantastisch hulpmiddel om foto’s van grote hoogte te maken. Vanuit het hoge standpunt zie je vormen en contouren die je anders nooit zou waarnemen, dat maakt het een spannende hobby.

Ik ben lid van fotoclub FotoFlashVianen, en van de Fotobond, ofwel het Nederlands Centum voor Vrijetijdsfotografie.

Met deze website wil ik (enkele van) mijn foto’s met u delen, zodat ze niet tot in de eeuwigheid “verstoffen” in mijn digitale archief.

Ik wens u veel kijkplezier.